Ο Χρήστος στην Κουζίνα

Πριν μάθω να μαγειρεύω, δεν ήξερα.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μαγειρική το 2000. Ήμουν στην Αγγλία για μεταπτυχιακό. Στην αρχή δεν εκανα τίποτα σωστά. Τίποτα. Ούτε μακαρόνια. Οι φίλοι μου με κορόιδευαν γιατί έπαιρνα και έτρωγα έτοιμα φαγητά από το Super Market.

Μέχρι που άρχισα να ζητάω συνταγές από τη μάνα μου. Άρχισε να μου στέλνει συνταγές για λαδερά (αρακά, φασολάκια, πρασόρυζο) που μου έλειπαν και πιο πολύ. Σιγά σιγά έρχισα να εξοικειώνομαι με την κουζίνα, και ώσπου να τελειώσω το μεταπτυχιακό είχα γίνει ξακουστός (στην παρέα μου) μάγειρας.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα πλέον είχα μάθει να μαγειρεύω, τουλάχιστον τα πιο συνηθισμένα φαγητά. Και αποφάσισα να αρχίσω να εντρυφώ και στη ζαχαροπλαστική. Η ζαχαροπλαστική είναι πιο δύσκολη από τη μαγειρική. Όταν διαβάζεις μία συνταγή, πρέπει να την ακολουθήσεις πιστά, αλλιώς δε θα πετύχει. Κάποια γλυκά έμαθα να τα φτιάχνω. Ακόμα μαθαίνω.

Με το Blog αυτό θέλω να μοιραστώ τις εμπειρίες μου στην κουζίνα. Θα χαρώ αν κάποιος διαβάζοντάς με θα δοκιμάσει να μαγειρέψει. Τις συνταγές τις γράφω σε πρώτο ενικό, γιατί 1. μιλάω για τις δικές μου απόπειρες, και 2. δε μου αρέσει να κάνω υποδείξεις.

Το Blog είναι Work In Progress. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν αναρτήσω μία συνταγή, σε περίπτωση που δοκιμάσω μία αλλαγή και αυτή πετύχει θα τη σημειώσω.

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο. Αν θέλεις, μπορείς να μου γράψεις και στο kouzina [at] chrismagr [dot] com.