Η Τύχη του Πρωτάρη: Τραγανά Τσιπς από Κολοκυθάκι

Save pagePDF pageEmail pagePrint page

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά το καλοκαίρι είναι τα τηγανιτά κολοκυθάκια. Μου αρέσουν περισσότερο και από τις τηγανιτές πατάτες. Όπως έχω ήδη γράψει όμως, δεν τηγανίζω. Οπότε η συνταγή αυτή ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να ικανοποιήσω την όρεξή μου για σνακ από κολοκυθάκι. Τη δοκίμασα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΣΙΠΣ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ

Υλικά:

  • 1 – 2 κολοκυθάκια (μικρά)
  • 1 – 2 Κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Άναψα το φούρνο να προθερμαίνεται στον αέρα στους 110 βαθμούς. Με έναν κόφτη, έκοψα τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο ταψί (από αυτά που έρχονται μαζί με το φούρνο) άπλωσα ένα λαδόχαρτο. Με ένα πινέλο άπλωσα λίγο από το λάδι στο λαδόχαρτο. Από πάνω έστρωσα τις φέτες από τα κολοκυθάκια. Με το πινέλο άπλωσα το υπόλοιπο λάδι στα κολοκυθάκια.

Πριν το ψήσιμο

Έβαλα το ταψί στο φούρνο για 1 ώρα και 40 λεπτά. Στα 45-50 λεπτά το λαδόχαρτο το έκανα γύρισα (το εμπρός το πήγα πίσω).

Μετά το ψήσιμο

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Μετά το ψήσιμο μάζεψε πάρα πολύ. Φυσικά δεν είναι κάτι που σε χορταίνει. Ήταν όντως τραγανό, και όταν έμεινε λίγο εκτός έγινε πιο τραγανό. Το τι γίνεται όταν το αφήσεις έξω πολλή ώρα δεν μπορώ να το ξέρω, γιατί δεν πρόλαβε να μείνει. Είναι τόσο εύκολο, που θα το ξανακάνω. Απλά δεν είναι κάτι που μπορώ να φτιάξω στα γρήγορα. Θέλω να δω και μήπως “πειράξω” κάπως τη συνταγή.
3 Comments

Filed under Λαχανικά, Συνοδευτικά